perjantai 27. joulukuuta 2013

Sitruunaiset lusikkaleivät

Mitä: Sitruunatäytteiset lusikkaleivät
Kenelle: Joululahjaksi ja omaan kahvipöytään


Lusikkaleivät (n. 40 kpl)

200 g voita
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täytteeksi:
n. 1/4 prk Lemon curd -tahnaa

Pinnalle:
sokeria

Mittaa kattilaan voi ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä, kunnes voi on vaaleanruskeaa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri. Anna jäähtyä sekoittamatta. Lisää jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Muotoile teelusikalla n. 80 pikkuleipää. Paista 175 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Täytä jäähtyneet pikkuleivät sitruunatahnalla ja kierittele sokerissa. Käsittele pikkuleipiä hellävaraisesti, sillä ne hajoavat täyttövaiheessa helposti. Valmiit pikkuleivät kestävät käsittelyä jo paremmin.




Loppu Lemon curd kannattaa käyttää kääretortun täytteenä. Mukava makupari on tuorejuusto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti